www.halaszyiskola.hu
KezdőlapOldaltérképKeresés
Ócsa Halászy Károly Általános Iskola honlapja
Katolikus
Református
Baptista
Hit gyülekezet
1.a
1.b
1.c
1.d
2.a
2.b
2.c
2.d
3.a
3.b
3.c
3.d
4.a
4.b
4.c
4.d
SNI
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázatok
A Mi nagy könyveink

Kezdőlap|2022.07.15 - Bolyaisok és Halászysok táborozása Paláston

    ,,Magyar az, akinek nyelve és esze magyarul forog.”         
Illyés Gyula        
                                                                                                                                                                                                              
 
    Hat napot töltöttünk egy nagyon jól megszervezett, feledhetetlen táborban, Paláston. Ócsa és Palást testvértelepülések között több mint tíz éve a diákok jutalom csere táboroztatása folyik a tanulók és szüleik nagy örömére. Idén, Alpolgármester asszony javaslatára a tanulók fele Bolyais volt, a másik fele pedig Halászys. 14 gyerkőccel, két tanár felügyeletével jobbnál jobb programokon vehettünk részt és végig éreztük mindenki részéről a testvéri szeretetet, kedvességet a táborozás ideje alatt. A fiatal, kedves  Bolyais tanárnő, Luca Csizmazia, kellő tapasztalattal,  mintha mindig táboroztatott volna olyan természetesen és gördülékenyen segített mindenbenben, amit szívből köszönök Neki. 
    Ottlétünk alatt minden a legnagyobb rendben ment végbe, a gyerkőcök szuperül viselkedtek és nagyon jól érezték magukat! Szép helyeken jártunk, fürdőzés is volt, túra is, helyismeret és hagyományőrzés, finom étkek vettek körül Otilka szakács nőnek köszönhetően aki  minden jóval ellátott bennünket mi szem szájnak ingere. Az összes program lekötötte a gyerekeket, szórakoztatta és kikapcsolta a társaságot. Nagy szeretettel fogadtak és tiszta szívből gondoskodtak mindenről, ami minket érintett. Köpöncei Péter, a Palásti Polgármester úr meglátogatott kétszer is, nagyon megszerette a kis csapatot. Szarka Katalin ottani táborvezető, nagyon jól megszervezte a programokat és odaadással végezte a táborral kapcsolatos teendőket. Mi ketten Lucával mindenben segítségére voltunk és anyáskodtunk gyermekeink fölött. Átélhettük magyarságunk megtapasztalását a Felvidéken, ahol szembesültek a gyerekek, hogy milyen kisebbségben élni magyar vidéken. Isten áldása velünk volt egész idő alatt.  A huszonnégy órás felügyelet és minden perces odafigyelés hála Istennek meghozta gyümölcsét, mert szerencsénkre nem volt semmi akadályozó tényező, ami hátráltatott volna minket bármiben is. Egészségesen, és élménydúsan érkeztünk haza, nagyon sok szép maradandó emlékkel! 
    Hazafelé a buszon mindenki kicsit szomorú volt, hogy ilyen gyorsan elrepült ez a hét.
    Köszönjük vendéglátóinknak, Szarka Katalinnak és Köpöncei Péter Polgármester úrnak a vendéglátást. Bukodi Károly Polgármester úrnak és Murinainé Murár Emília Alpolgármester asszonynak, valamint Kovácsné Kovácsi Beáta és Talapkáné Zsuzsa  Igazgató asszonyoknak a lehetőséget, hogy részt vehettünk a táborban. Köszönjük a sok szép emléket, amivel idén is gazdagodhattunk!
    A Palásti testvéreink vendégszeretete utánozhatatlan és az odaadásuk felülmúlhatatlan! Az egész csoport nevében köszönjük a feledhetetlen élményeket, amelyekkel haza tértünk, amelyeket szívünkbe zárhatunk és a szeretetet, amit ez után is a lelkünkben hordozunk!
    Öröm minden alkalommal megtapasztalni, hogy az Ócsai gyerekek mindig otthon érzik magukat Paláston!
 
 
 
 Frissítve: 2022.11.21, 08 óra 02 perckor
Támogassa iskolánkat
Enapló
Egyéni fogadóórák
5.a
5.b
5.c
5.d
6.a
6.b
6.c
6.d
7.a
7.b
7.c
7.d
8.b
8.c
8.d
Határtalanul
Hon- és népismeret oktatási segédanyag
Iskola-alma logó
Andromeda Travel logó
Clicky