www.halaszyiskola.hu
KezdőlapOldaltérképKeresés
Ócsa Halászy Károly Általános Iskola honlapja
Katolikus
Református
Baptista
Hit gyülekezet
1.a
1.b
1.c
1.d
2.a
2.b
2.c
2.d
3.a
3.b
3.c
3.d
4.a
4.b
4.c
4.d
SNI
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázatok
A Mi nagy könyveink

Kezdőlap|Határtalanul

A 7. évfolyam 2023.10.04. - 10.06-ig a Határtalanul Programon vettek részt.


A gyerekek Szerbiába utaztak és tekintették meg a Magyar kúltúrális örökségeinket. Bővebb beszámolót olvashatnak késöbbiekben itt a honlapon.

A Határtalanul Program célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése. A program a nemzetpolitikai célt fordítja le konkrét tapasztalatokra, azaz a Határtalanul a nemzeti összetartozás operatív programja.

A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országok magyarlakta területein, így személyes tapasztalásokat szereznek a külhoni magyarságról. További információk a hatartalanul.net oldalon.

Egy kis ízelítő az utazásukból:

 

 

2021


Királyok és fejedelmek útján Kolozsvártól Déváig, a Tordai- hasadékkal


A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Határtalanul! nyertes pályázatnak köszönhetően már hetedik alkalommal adatott meg iskolánk 57 tanulójának és négy tanárának az a lehetőség, hogy ellátogassanak a határainkon túli magyarlakta területekre. A pandémiás időszak következményeként nagyon döcögősen tudtuk útjára indítani ezt a kirándulást, de nagy boldogság számunkra, hogy minden nehézség ellenére megvalósult.
Elsődleges célja ennek a kirándulásnak, hogy diákjaink megismerjék a határon túli magyarok múltját, életét, történelmi -és irodalmi nagyjaink munkásságát és nem mellesleg a szemet gyönyörködtető tájakat. Ezen túl nagyon fontos, hogy tudatosuljon bennük, hogy milyen veszteség érte hazánkat ezeknek a területeknek az elcsatolása által.
A Határtalanul kirándulást alapos felkészítő munka előzte meg. Teljes cikk...

2019

Már ötödik alkalommal adatott meg iskolánk hetedikes tanulóinak az a lehetőség, hogy ellátogassanak a határainkon túli magyarlakta területekre. Elsődleges célja ennek a kirándulásnak, hogy diákjaink megismerjék a határon túli magyarok múltját, életét, történelmi -és irodalmi nagyjaink munkásságát és nem mellesleg a szemet gyönyörködtető tájakat. Ezen túl nagyon fontos, hogy tudatosuljon bennük, hogy milyen veszteség érte hazánkat ezeknek a területeknek az elcsatolása által.   teljes cikk

2015

Az Ócsai Halászy Károly Általános Iskola a Határtalanul program keretében 2015. június 2-3-4-én tanulmányi kiránduláson vett részt Erdélyben Irodalom és túrázás Biharban címmel. A program során meglátogatták Nagyszalonta, Nagyvárad és Érmindszent nevezetességeit, a Mézgedi Cseppkőbarlangot, valamint Pádis szépségeit, továbbá közös Trianoni megemlékezésen vettek részt a Nagykárolyi Elméleti Líceum diákjaival közösen.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta 1. 858.400 forint összegben.

 

Képek a programról

Összefoglaló kisfilm

Támogassa iskolánkat
Enapló
Egyéni fogadóórák
5.a
5.b
5.c
5.d
6.a
6.b
6.c
6.d
7.a
7.b
7.c
7.d
8.b
8.c
8.d
Határtalanul
Hon- és népismeret oktatási segédanyag
Iskola-alma logó
Andromeda Travel logó
Clicky