Ócsai Halászy Károly Általános Iskola :: 2018.05.23 - Kis Zöldek legutóbbi tevékenységei


www.halaszyiskola.hu
KezdőlapOldaltérképKeresés
Ócsa Halászy Károly Általános Iskola honlapja
Katolikus
Református
Baptista
Hit gyülekezet
2013-2014
2014-2015
1.a
1.b
1.c
1.d
2.a
2.b
2.c
2.d
3.a
3.b
3.c
3.d
4.a
4.b
4.c
4.d
SNI
Új Magyarország Fejlesztési Terv Pályázatok
A Mi nagy könyveink

Kezdőlap|2018.05.23 - Kis Zöldek legutóbbi tevékenységei

Május15-én tartottuk meg az Ócsai Halászy Károly Általános Iskolában a Környezettudatos Területi Vetélkedőt immár nyolcadik alkalommal. Idei Versenyünk második és egyben utolsó fordulója volt, ahol részt vettek az Alsónémedi Széchenyi István Általános Iskola, a Bugyi Kazinczy Ferenc Általános Iskola valamint a Felsőpakonyi Hermann Ottó Általános Iskola Víz Világnapi Vetélkedőjének nyertes csapatai.

(több kép a galériában)

Megadott bibliográfiából készültek fel a tanulók, amelyet egy teszt kitöltésével igazolhattak. Minden iskola csapata egy prezentációt mutatott be a környezettudatos, környezetet védő magatartás fontosságáról, valamint korunk környezetromboló, pusztító veszélyeiről. A Vetélkedőnnégy fős csapatok vettek részt, nagyon szépen felkészültek és bebizonyították ez úton is, hogy közvetlen és tágabb környezetünk ,,megmentése" egészen apró dolgokon áll, vagy bukik.

A Kis Zöldek csapatának köszönöm a helytállást és a legjobb eredményt!
Nagy sikere volt a versenynek az ide látogató kollégák és tanulók körében az immár hagyománnyá vált Területi Versenyünknek.

A vetélkedő lényege, a pozitív hozzáállás, és a folytonos tettre kész magatartás kialakítása a környezetünk megóvása érdekében.

Jövőre reméljük, hogy tovább tudjuk folytatni kis csapatunkkal a környezetünk védelmét, sok érdekes programot tudunk szervezni, amely népszerűsíti a környezetvédelmet, és közelebb visz kicsit nagyot a környezettudatos magatartás eléréséhez.

Május 17-én a Kis Zöldek közös jutalomkiránduláson vettünk részt, a Pál-Völgyi Barlangot látogattuk meg.

Ez a kirándulás volt a 2018. március 28-án fellépő harminc Kis Zöld számára, az ajándék, hiszen ők előadásaikkal, prezentációikkal járultak hozzá a Víz Világnapjának méltó megünnepléséhez a Halászy Károly Általános Iskola felső tagozatán.

Szívből köszönjük ez úton a Duna-Ipoly Nemzeti Park felajánlását, ajándékát, Kormos Rebeka Tájház Vezető Asszonynak a közben járást és a sok segítséget.

 Paksi Zita Szabadidőközpont Igazgató Asszonyának köszönjük a Víz Világnapi Verseny megszervezésének lehetőségét  a Szabadidő Központban. 

Mindenért nagyon hálásak vagyunk és köszönöm, hogy megszervezhettem ezt a jól sikerült kirándulást, ahol gyermekeink szórakozva fejleszthették környezettudatos tanulmányaikat és megismerhették hazánk leghosszabb barlangját, amely leginkább cseppköveiről lett nevezetes, bár igazából sokkal jellemzőbbek rá a magas, hasadékszerű folyosók, a nagy szintkülönbségek, és a hévizek által kioldott gömbszerű oldásformák. A barlang 1919 óta kisebb megszakításokkal folyamatosan látogatható. 500 méteres, megújult túraútvonala sok izgalmat tartogatott számunkra.
Meseszerű cseppkövek, különleges szikla-alakzatok évezredek óta változatlan, megdermedt világába vezetett el! Mindannyiunk számára feledhetetlen élmény volt.

Mrázné Gáspár Tünde felkészítő tanár

 Frissítve: 2018.05.23, 08 óra 32 perckor
Enapló
Egyéni fogadóórák
5.a
5.b
5.c
5.d
6.a
6.b
6.c
7.a
7.b
7.c
8.a
8.b
8.c
Határtalanul
Hon- és népismeret oktatási segédanyag
Iskola-alma logó
Andromeda Travel logó